Register

GRATIS TJÄNST

Offertförfrågan från Snickare

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala snickare som lämnar offerter. Samtliga anslutna snickare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Börja med att ange postnummer. I nästa steg får du beskriva vad du behover hjälp med

Sökresultat

  Eller välj kommun
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     514 förfrågningar i November 2023

Snickare

Västerås

Snickare

Örnsköldsvik

Snickeri / Montering

Eskilstuna

Låna pengar till renovering

Är du i renoveringstagen och behöver ta ett lån? Ett enkelt alternativ kan vara att välja ett privatlån – här kan du läsa mer om hur det fungerar.

De flesta aspekterna kring renovering är roligare att tänka på än just finansieringen. Men få är så viktiga! Innan du går in i en renovering, oavsett om du planerar att göra delar av arbetet själv eller endast tar hjälp av experter, är det viktigt att tänka på hur du ska bekosta allting.

Det finns flera olika sätt att låna pengar till en renovering. Vid större summor kan du exempelvis utöka ditt bolån, och vid mindre kostnader kan du använda olika kreditkortslösningar. Ett vanligt och smidigt alternativ är dock att välja ett privatlån, eller blancolån som det tidigare också har kallats.

Vad är ett privatlån?

Till skillnad från till exempel ett bolån så är ett privatlån ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver lämna något i ”pant” till banken, och du är också fri att använda pengarna till vad du önskar. Dock är räntan högre på privatlån än vad den är på bolån. Privatlån kallas ofta även för konsumtionslån, efter det vanligtvis är just konsumtion som pengarna är tänkta till.

Hur ska jag välja privatlån?

Det finns en stor mängd banker och andra långivare som erbjuder privatlån. Det är därför viktigt att du som låntagare jämför privatlån för att hitta det alternativ som passar bäst för just dig. Olika långivare erbjuder olika räntenivåer och varierande villkor.

Vem får ta ett privatlån?

För att få ta ett privatlån behöver du ha en fast inkomst, och de flesta långivare önskar även att du inte har några betalningsanmärkningar. Det finns vissa som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar – men dessa lån är ofta kopplade till en högre ränta. I övrigt behöver du vara över 18 år och svensk medborgare för att få ta ett privatlån.

Ett privatlån kan variera mycket i storlek – liksom renoveringskostnader. Hos de flesta långivare kan du hitta privatlån på upp till en halv miljon kronor. Om du beräknar att dina renoveringskostnader kommer att bli så höga kan det dock vara bättre att se över möjligheten att utöka ett befintligt bolån, eftersom det innebär lägre räntekostnader. Det lägsta beloppet för ett privatlån brukar vara 5 000 kronor.

När du har kommit så långt att du har valt lånesumma och långivare för att bekosta din renovering, behöver du även ta beslut kring hur du vill återbetala ditt lån. Återbetalningstiden på ett privatlån brukar ligga mellan ett och tolv år, och räntan är vanligtvis rörlig. När det gäller amortering, alltså den del av avbetalningen som inte är ränta, finns oftast tre sätt att välja mellan.

 • Rak amortering: Det vanligaste sättet att amortera. Om du väljer rak amortering är amorteringsbeloppet bestående, du amorterar alltså lika mycket vid varje amorteringstillfälle. Dock kommer totalsumman du betalar att minska per gång, eftersom räntekostnaden blir lägre i takt med att lånesumman minskar.
 • Annuitetslån: Ett annuitetslån innebär i stället att du alltid betalar samma totalsumma. Det innebär att du i början av återbetalningstiden betalar en större andel ränta och en mindre andel amortering. Efterhand kommer fördelningen gå mer och mer mot att bli den motsatta – andelen amortering blir alltså större och större för varje gång du betalar.
 • Serieamortering: Ett mer ovanligt sätt att amortera. Här amorterar du från början ett lägre belopp, som därefter ökas för varje amorteringstillfälle.

Senaste förfrågningar

 • Takarbeten / Hängrännor

  Byte av tak på villa. Och även plåt runt skorstenar o dyl.

  Vara
 • Snickeri / Montering

  Jag behöver hjälp med våran toadörr. Blev inlåst så ”knuffade” upp dörren vilken innebär att karmen sprack. Går de att laga karmen och byta låskista/handtag i dörren gör vi helst det men måste de bytas ut både karm och innerdörr måste vi göra det in till sovrummet också.

  Strängnäs
 • Snickare

  Kapa av innerdörr så den tar inte emot nytt golv

  Eskilstuna
 • Snickare

  Rivning av list och spånskivor vid nedre delen av väggarna i huset. Detta på grund av katturin, kanske behövs ta bort mindre på vissa delar. Huset är på 133 kvm och cirka 6 rum, hallen har vi tagit bort mycket själva.

  Härjedalen